Over beatseed

Kom leren op je eigen manier!

De leerling staat bij Beatseed centraal. Als eerste willen we dat het kind zich veilig* voelt en het drummen maken leuk vindt. Dan komt hij of zij met plezier naar de drumles en is muziek iets positiefs. Als het kind zich prettig voelt kan het ook optimaal leren. Iedereen leert op zijn eigen manier. Sommigen leren het best door naspelen, anderen door lezen, weer anderen door uitleggen of uitproberen. Daarop gaan wij in. Sommige kinderen vinden uitdaging in opdrachten uit een boek en worden daardoor beter. Dat is wat hen motiveert, dus bieden wij hen dat aan. Andere kinderen – vooral jongens tussen de 6 en 9 – zien in alles een wedstrijd. We doen met hen oefeningen in de vorm van een wedstrijd en dan gaan ze helemaal los. Weer andere kinderen hebben veel muzikale fantasie. Met hen kan je zonder één enkele uitleg beginnen te improviseren. Dat doen we dan ook, want zo’n kind vindt dat vaak het leukst. We komen dan vanuit het vrij muziek maken op oefeningen die het kind thuis kan doen. *Al onze leraren hebben een VOG.


Eigen grenzen verleggen

We vinden het fantastisch om een kind over zijn barrières te helpen en te zien dat het iets kan wat korte tijd daarvoor nog onmogelijk was. We vergelijken de kinderen niet met elkaar, het gaat er om dat elk kind op zijn eigen manier verder komt en daarover enthousiast kan zijn!

 


Liefde voor muziek

 We houden ervan de kinderen plezier in muziek mee te geven, of ze er nu actief mee verder gaan of niet. Het gaat ons niet alleen om het ritme, maar het begrip van het liedje.

 

 


Gebruik van de juiste techniek 

We leren leerlingen technisch correct drummen, dus met goede rebounce en ontspannen, soepele bewegingen.

 

 

 


Wat kun je verwachten?

De leerling mag meteen achter het drumstel gaan zitten en beginnen met spelen. We gebruik Spotify/YouTube om mee te spelen met liedjes: leerlingen leren liedjes spelen die ze kennen en zelf uitzoeken.
We gebruiken ook boeken (noten): We leren leerlingen spelenderwijs noten lezen, sommigen lijkt dat moeilijk, maar ze snappen het al na één les.

 

 

“Door de sterke sociale kant van onze leraren hebben we al menig drummertje met ASS, hoogsensitiviteit of ADD mogen begeleiden, en daar zijn we heel enthousiast over.“


 

Drumles Arnhem Velp Huissen Beatseed Achtergrond Foto

Marc Heinen – Oprichter en Drumleraar

In 2009 kwam Marc Heinen na 10 jaar in het buitenland naar Arnhem met zijn gezin. Hij richtte de drumschool Beatseed op, die inmiddels gegroeid is naar meer dan 70 leerlingen, vier leraren, en een teamlid die de ledenadministratie doet. Door de jaren heen ontdekte Marc dat zijn sterke kant is het werken met kinderen. Dat is tot speerpunt geworden van het instituut. De leraren die erbij kwamen hebben dezelfde passie en vermogen om te connecten met kinderen. Marc is getrouwd met Stephanie en vader van Desiree en Emanuel, beide inmiddels op de middelbare school.